ESAG - Et slag av gangen

Hva er Et slag av gangen?

En del av Golf - Grønn Glede som tilrettelegger golf tilbud, hvor formålet er å gi deltagerne mulighet til å være aktiv etter egne forutsetninger og ønsker, samtidig som det sosiale aspektet ivaretas.
Golf – Grønn Glede er et initiativ fra norske golfklubber og NGF, og sentralt samarbeid er knyttet til Lyberg & Partnere, Mental Helse og Diabetes forbundet.
Foreningen Et Slag av Gangen. Målgruppen for prosjektet er personer med rusavhengighet, psykisk syke, unge lovbrytere/rusmisbrukere, domfelte og løslatte, unge "utenfor" og minoriteter.

Les mer om prosjektene på www.etslagavgangen.no

Hvorfor Golf?

Vi setter fokus på golf og helse. Golf er for alle også i praksis. Det er en idrett man kan starte med tidlig eller sent i livet, og nybegynnere og etablerte spillere kan spille sammen på like vilkår. Felles er opplevelsen av gleden ved spillet i kombinasjon med naturopplevelse og sosialt samhold. Golf er en idrett der aktiviteten har en moderat intensitet som passer godt i forhold til myndighetenes folkehelse anbefalinger.

Over 40 golfklubber er en del av Golf – Grønn Glede og 35 klubber har gått videre i samarbeidet med Foreningen Et slag av gangen. Et helårlig golftilbud hvor vi også ser på mulighet for arbeidstrening og tilrettelegging for å komme seg tilbake til «normalsamfunnet»

 Klubbene tilrettelegger golf aktivitet gjennom grunnleggende opplæring og ukentlig aktivitet. Deltakerne knyttes sammen gjennom aktiviteten, og får oppleve golfsporten gjennom hele året med kontinuerlig oppfølging.

ESAG har en nasjonal avtale med bla Kriminalomsorgsdirektoratet. Flere klubber har det siste året fått hjelp av de som soner samfunnsstraff. De kan komme på oppdrag en dag i uken, eller gjøre et prosjekt over tid. De håndterer ulike arbeidsoppgaver som kvisting, rydding, maling og andre typer av arbeidsoppgaver. De har med seg arbeidsleder og det avtales individuelle opplegg.

Treningstider
Fredager 
10:00 - 11.30 Trening med instruktør
11:30 - Banespill


Vi møtes før kl 10.00 for enkel frokost og kaffe sammen før trening


Kontaktpersoner:


Aktiv Asker
Eli Alexandersen - 45732032
Eli.Alexandersen@asker.kommune.no

Spesialhelsetjenesten - Blakstad sykehus
Steinar Nordstand - 95146862
Steinar.norstrand@vestreviken.no

  
Dette nettstedet bruker cookies (informasjonskapsler) for å tilpasse nettsidene bedre til deg som bruker. Klikk OK for å godta dette Les mer om cookies og personvern her