Blogg

Blogg – 19. januar

 
Greenkeeper bloggen er tilbake med det første innlegget for 2019 med veldig bra nyheter (i alle fall hittil).

Vinteren hittil har vært ganske snill mot oss med bra dekning av snø og kalde temperaturer. Det eneste negative var de 2 ukene over jula og rett over nyttår der vi hadde mange dager av plussgrader. Dette kan potensielt smelte snøen som da legger gresset bart, med fare for frostskader. Eller enda verre, at snøen smeltet å sen fryser til is i gresset.

Jeg tok beslutningen å ikke måke greenene fra snø slik vi gjorde i fjor, fordi jeg ikke ville skape is. Akkurat nå har vi nesten ikke noen is danning.Snøen som lå på greenene var også veldig våt og tung og vi hadde blitt nødt til å dra dette vekk fra greenene med store maskiner.  Værprognosen for denne perioden var veldig ustabil og vi kunne aldri vite hvilken type vær vi skulle få for de kommende dagene.

Første uken i januar var første gang jeg måtte sjekke greenene for is. Alle greener var frie for is unntatt et tynt lag på 6,13,9 og 12. Disse greenene var de som hadde hatt minst snø på seg, fordi de ligger relativt åpent og sterk vind har tatt med seg en del snø som har åpnet opp for isen. Til tider bare 10cm snø. Dette var ikke nok med det regnet vi fått i perioder. (Se bilde fra nummer 9). Vi kan vare takksamme at vi fikk en del ekstra snø siste uke så at de nå er fullt dekket igjen. 
Plastdekkede greener:

Hvis du har lest bloggen i det siste vet du at vi har dekket 7 greener med heldekkende plast. Dette over et system med vekst duk og ventilasjon. Til nå har vi blåst in luft under disse 4 ganger og de ser veldig bra ut under, med en frisk å fin lukt.
Nå når snøen er så tung kan vi ikke blåse inn noe mere luft, så det blir spennende å se hvordan de ser ut når vi tar av dukene i mars/april.
 

Til bloggens forside