Seniorer

Greensome / Foursome

Greensome – er en parturnering med to spillere på hvert lag. Foursome/greensome er et format som vi for det meste kjenner fra lagkonkurranser som Ryder Cup, Solheim Cup osv., for der spilles parkonkurransene på de to innledende dagene, fourball og foursome annenhver gang.

Hva er spesielt?

For proffene i Ryder Cup er en av utfordringene at bare en av spillerne på laget kan spille på den typen ball han er vant til å spille på. For dem er det en utfordring, men det er neppe det som vil være den største utfordringen for oss.
Problemet er at man kommer ut av den vante rytmen på golfbanen, hvor man er vant til å slå slag etter slag til ballen er i hullet. I foursome og greensome skal man imidlertid bare slå annethvert slag. Det høres kanskje ikke så vanskelig ut, men bare vent.

Forskjellen mellom foursome og greensome er at i foursome spiller spillerne annenhver gang hele tiden, og de veksler om å slå ut på hvert hull. Hvis for eksempel spiller A slår ut på hull 1, skal spiller B slå ut på hull 2 osv.


I greensome, som er den litt “snillere” varianten (og som vi har valgt), slår begge spillerne på laget ut på hvert hull, og så velger man hvilken ball det skal slås videre på. Den som slo ballen som blir valgt, har ikke lov til å slå det neste slaget, og så er det annenhver gang til ballen er i hullet.

Siden spillerne spiller på samme ball, sier det seg selv at vi ikke kan bruke vanlig handicap. Golfbox har flere valgmuligheter, men velger vi standardoppsettet så gjøres det slik: Spillernes tildelte slag legges sammen og deretter ganges summen med 37,5 %.
Eksempel:
Spiller 1:  17
Spiller 2: 26
Sum:      43
Justering: 43 x 37,5 % = 16,1
Avrunding: 16,1 -> 16
Laget spiller altså med 16 tildelte slag. (På Asker 70 + 16 = 86 )


 
  
Dette nettstedet bruker cookies (informasjonskapsler) for å tilpasse nettsidene bedre til deg som bruker. Klikk OK for å godta dette Les mer om cookies og personvern her