Turneringer

Klubbmesterskapet 2019

Av: Matthias Gullberg  |  Publisert: 25. august 2019  |  Siste nyheter  |  Arkiv

130 deltakere! Geir Ottar og Maiken vant dame og herre

130 spillere! Hvilken fantastisk helg! Fantastisk vær! Fantastisk golf!
banerekord for både herrer og damer. En flott bane og rekordmange antall deltakere!

Årets klubbmesterskap ble spilt i 10 ulike klasser fra junior til senior 70+. I tilegg til beste topp 3 brutto i hver klass premierte vi også beste netto. Dette var også veldig spennende da resultatlistene ikke lå ute før premieutdelingen.

I herreklassen var det Asker store sønn, Geir Ottar Askvik som igjen sto som klubbmester. Allerede på lørdagen satte han fart og slo til med 9 birdies og en dobbeltbogey for det nye banerekordet i modern tid på -7 (63). Etter dag 1 ledde "GOA" med 5 slag ned til heltidsproffen og Nordic league spilleren Knud Andreas Krokeide. Men på dag 2 hadde Knud satt inn en ny veksel og etter 12 hull var det helt likt, med begge spillere på -5.  Etter et snøpelig utslag på hull 13 fra Knud kunne GOA igjen dra ivei med en birdie, og 2 slags ledelse som han holdt helt til mål.

Dameklassen var en one-women-show hele veien. Maiken Bing Paulsen som også er medlem på Drammen fikk mulighet å stille i KM for Asker da Drammen har sitt KM en uke etterpå. Dette tok hon vare på, og etter 2 dagers spill kunne hon lyfte trofeet etter en overtygende vinst med hele 20 slag på neste kvinne.  Maiken spiller som regel på LET access og Swedish golf tour og viste idag at det er en grunn til proffsatsingen. 

Casper Andersen tok ikke bare 3. plassen totalt, men vant også junior gutter med overlegen stil. Casper gikk begge rundene på +1 og kunne komfortabelt ta hjem seieren. Nærmeste konkurrent var Joachim Tegner. Etter stabilt spill i 2 dager var det en trippel på hull 11 som ødela sjansene andre dag. 

Det var desto mer jevnt i jenteklassen. Etter fantastisk spill første dag av Caroline Krokeide på +4 måtte de andre jentene jakte hele søndagen. Til slutt var det helt jevnt etter 36 hull mellom Synne Tanberg og Marie Oulie. Det var NTG vs. Wang som måtte opp på utslaget på hull 18 for å gjøre opp i sudden death. Synne fikk slå først og la ballen rutinert midt på green, langt unna vannet. Marie gikk for flaggen, men endte akkurat kort og måtte til dropperuta. Synne 2-puttet for en enkel par og kunne for første gang ta hjem titelen som klubbmester junior jente. Rett foran fjorårets vinner Marie Oulie. 

Senior herrer og Senior damer ble dominert av 2 unge profiler i tidlige 50 årene. Både Claus Hansen og Anneli Sætre kunne holde borte eventuelle konkurrenter rimelig komfortabelt. Begge 2 har dominert både klubbspill og NSG turneringer i år og viste hvor skapet skulle stå når det virkelig gjaldt.

60+ herrer ble en ryser. 3 plassen ble tatt av John Pascaul som sto for en enastående comeback andre dag, etter at nesten ha misset cutten dag 1. Tidligere daglig leder Øyvind Birkeland ledde med 1 slag første dagen men, det var til slutt alles vår svenske Calle Johansson som stakk av med førsteplassen etter å ha kjempet seg rundt på en 80-runde dag 2.  Blant damene var det Tove Kielland som fikk den største glass-pokalen. Damer 60-69 var også den største av dameklassene og det var derfor flere som ikke klarte cutten. Tove tok ledelsen første dagen og holdt den hardt ut hele søndagen. 

Sissel Johansen stilte som eneste deltakere i klasse damer 70+ og hun gjorde det med stil! Premiering for både beste netto go beste brutto var velfortjent. 

Blant herrene 70+ var det mange som var overrasket da forhåndsfavoritter som Askers eldste medlem Ingvar Nygaard og nestleder Hans Nordstaa akkurat misset cutten. Det betydde i sin tur at Ulf Kristiansen kun hadde Trond Syversen og Asle P å oroa seg over. Dette ble til slutt ingen problemer etter 2 stabile runder der Ulf til slutt sto som vinner.  

Vi i turneringsledelsen - som ble ledet av Arve Bekkevar med god hjelp fra daglig leder Matthias Gullberg, vill takke alle funkjsonærer, marshaller, scoremottakere.

Spesielt Ole Ekrheim som gjorde et supert jobb som starter, Børge Alexandersen og Jorun Nymo som eide scoremottaket, Ole Kristian Ekrheim som kjørte fulle dager som starter, og Bjørn Laursen som alltid stiller opp og gjør absolutt alt! Uten dere får vi det ikke til!

Her kommer link til leaderboard:
https://www.golfbox.no/app_livescoring/tour/?language=1044#/competition/2079136/leaderboard/2122441