Nyheter

Asker Open 2023 - Callaway Østlandstour finale

Av: Matthias Gullberg  |  Publisert: 8. september 2023  |  Siste nyheter  |  Arkiv

Lørdag og søndag spiller vi finale på region tour

Regiontour har vokst mye de siste årene - og med Callaway som hovedsponsor de siste 3 årene har det blitt en veldig viktig og populær turnering. Finalen går til helgen på Asker for 3. året på rad. 

Asker Open - er altså finale på hele Østlandstour.

I år spiller herrene over 3 runder, da turneringen skal bli tellende med verdensranking poeng for amatører. Vi ser også at dette er et viktig steg for å skape en seriøst og stabil golfserie. 

Nesten alle turneringer på østlandstour har i år vært fulltegnet. Interessen har vært enorm og det er gøy å se flere nye klubber med i serien i år som Mørk og Romerike, som ikke vært med på flere år. 

Det er også ekstra kult å se interessen for Callaway Østlandstour - når andre serier, feks Midam og Senior NM har vanskelig for å trekke nok folk i år. 

At vi har Callaway som hovedsponsor, og at vi ikke har overheadkostnader gjør at vi har et ekstra premiebord på årets order of merit på 37.500 kr, i tillegg til premiene i finalen. Også dette er selvfølgelig bidragende til at serien vokser og er populær. Sammenligner man med feks Norges Cup, er det mer gunstig å spille regiontour. 

Til finalen er det veldig jevnt i dameklassen. Bente Omnes og Vigdis Sørra har eksakt samme poeng på Oom og finalen er derfor helt avgjørende. Dette blir spennende da vi vet at det er store premiebord. 

I herrer brutto leder "kokken" Benjamin Pedersen fra Østmarka med over 1000 poeng. Men det skal sies at når vi deler ut doble poeng i finalen, er det fortsatt mange som kan hente han inn. 

Nettoklassen damer domineres også i år av Haga, der Kristen fugelseth beholder ledelsen inn til finalen. På herresiden er det Martin Omnes som er favoritt. De har begge vunnet tidligere.

Startliste for finalen finner dere her:
Teetimes

Regler for turneringen:
Regelkort Østlandstour
Turneringsinfo

Order of merits før finalen finner dere her:
Order of merits 
  
Dette nettstedet bruker cookies (informasjonskapsler) for å tilpasse nettsidene bedre til deg som bruker. Klikk OK for å godta dette Les mer om cookies og personvern her