Nyheter

Ny merking av banen

Av: Øyvind Birkeland  |  Publisert: 12. februar 2014  |  Siste nyheter  |  Arkiv

Vi går bort fra gul og rød tee. Disse blir erstattet med nye avstandsmerker.

Årsmøtet 5.2.14 vedtok å bevilge penger til ommerking av banen til hektometer og etablering av nye teesteder for å tilpasse banens lengde til spillere med ulike handicap.  Dette  innebærer følgende endringer:
Gul og rød tee fjernes og erstattes av fire utslagssteder på hvert hull. Disse merkes 51, 47, 43 og 39. Nummerne er relatert til banens lengde. Fra 39 er banens lengde ca. 3900 meter, fra  43 er banen ca. 4300 meter, fra  47 er den ca. 4700 meter, og fra 51 er banen ca. 5100 meter. Den enkelte spiller anbefales å bruke det teestedet som er best tilpasset sitt handicap.

Informasjon om anbefalt tee vil bli skrevet på scorekortet og i baneguiden. For å komme i gang med nyordningen  i 2014-sesongen vil det på tee 39 bli etablert midlertidige utslag med matter på hullene 1, 6, 8, 12, 14 og 18  inntil en får etablert nye permanente utslagssteder.  Det vil bli utarbeidet egne slopetabeller for damer og herrer for hvert av de 4 utslagsstedene.

En målsetting med nyordningen (det kalles tee-it-forward på fagspråket) er å øke mestringen og på den måten  gjøre det mer morsomt å spille golf, spesielt for nybegynnere og spillere med høyt handicap. En annen hensikt er å øke hastigheten i spillet slik at det blir lettere å avvikle en golfrunde innen normaltiden.

Å tilpasse banens lengde til spillere med ulike handicap er anbefalt fra Golfforbundet og tilsvarende organisasjoner i andre land som et tiltak for å øke rekruttering til  og redusere frafallet fra golfen. I vårt område er dette gjennomført bl.a på Oslo GK, Miklagard Golf og Holtsmark Golf. Mange klubber i Sverige har gode erfaringar med det same opplegget.

Se også: http://www.pga.com/pga-and-usga-step-new-sets-tees-in-nationwide-tee-it-forward-initiative
 
  
Dette nettstedet bruker cookies (informasjonskapsler) for å tilpasse nettsidene bedre til deg som bruker. Klikk OK for å godta dette Les mer om cookies og personvern her