Junior/elite

Lag NM

Klubbens ansvar
Lag NM er en viktig sportslig arena hvor våre beste spillere skal representere klubbens lag.

Det er klubben som bestemmer uttakskriteriene og foretar laguttak etter innspill fra trenere og leder av junior/elitekomiteen. Ev andre lag tas ut av klubbens medlemsgrupper selv.

Kostnader
Kostnader til Lag NM skal synliggjøres i klubbens budsjett. Prioritet gis til elitelagene fra hhv herrer, damer, gutter og jenter.
Dekning av kostnader for ytterligere lag avgjøres av klubben basert på ressurssituasjonen.


Uttakskriterier
Utgangspunktet er at klubbens beste spillere skal tas ut til klubbens lag i NM. Spillere tas ut med bakgrunn i sportslige resultater fra fjorårssesongen og inneværende sesong, tidligere prestasjoner i Lag-NM, og en totalvurdering for hva som er best for laget.
Med sportslige resultater menes resultater i brutto slagspillturneringer på internasjonalt nivå, forbundsturneringer og regionale turneringer. Unntaksvis kan sportslige resultater fra klubbturneringer benyttes. Om nødvendig kan klubben også arrangere egen uttaksturnering der det klart fremkommer hvor mange plasser det spilles om og hvem som kan delta.

Laguttak
Laguttaket bør gjennomføres tidlig (helst 3 uker før) for å muliggjøre samspill og lagbygging. Ev kan enkelte plasser på laget tas ut senere i påvente av resultater fra kvalifiserende turneringer.

Lagkapteiner
Det er klubben som peker ut lagkapteinene. Lagkapteiner kan også være en av spillerne.

Kvalifiserende turneringer
  • Profesjonelle turneringer på Nordic League nivå eller høyere
  • Garmin Norgescup
  • US Collegeturneringer
  • Srixon Tour
  • Region Tour
  • Global Junior Golf (GJG) turneringer
  • Regional junior tour (tidl Narvesen tour)
  
Dette nettstedet bruker cookies (informasjonskapsler) for å tilpasse nettsidene bedre til deg som bruker. Klikk OK for å godta dette Les mer om cookies og personvern her