Junior/elite

9 av 10 som prøver golf synes golf er gøy, prøv golf

Golf er gøy, sosialt og gir god utvikling av ferdigheter. De fleste mennesker går gjennom hele livet uten å oppdage golfens mange fantastisk gode egenskaper. Hovedårsaken er at de av ulike årsaker aldri har fått anledningen til å bli introdusert til golf. Det ønsker vi å endre. Som vi pleier å si, golfere er som folk flest, bare gladere smiley

Nedenfor har vi laget en liten oversikt over 10 punkter som er gode grunner til å prøve golf. Vi håper en eller flere av punktene gjør deg nysgjerrig, slik at du og din familie tar en tur til Asker Golfklubb for å få en grunnleggende innføring i golf.
  • Golf er gøy. Golf er lett å lære, og det er lett å trene seg til å bli bedre. Det gir følelse av mestring, og det er mestre er noe alle synes er gøy. Golfens konkurranse regler er laget for å utligne forskjeller slik at den mindre gode kan vinne over den gode. Mange synes det er gøy å konkurrere litt, og da er golf den perfekte sport. Alle stiller med likt utgangspunkt.
  • Golf er sosialt. Golf er en meget sosial aktivitet. Under en runde golf er det plenty av tid til snakke og sosialisere. Mange venne grupper henger sammen på og rundt golfbanen hele sommeren, nettopp på grunn av dette.
  • Golf kan spilles av alle. Golf er en sport hvor du ikke bedømmes. Golfere kommer i alle former og størrelser. Du trenger ikke å være spesielt sterk, høy eller tynn for å mestre. Til og med naturlig mangel på fysiske eller mentale forutsetninger kan kompenseres med tekniske ferdigheter.
  • Golf gir regelmessig trening. Statistikk viser at barn med fedme nesten har tredoblet seg de siste 30 årene. Golf gir god fysisk trening mens du har det gøy. Om du tror at golf ikke er fysisk krevende, så tro om igjen. I løpet av en full golfrunde er du i fysisk og mental aktivitet i ca. 4 timer. Forskning viser at golf har en stor helsemessig gevinst gjennom livet.
  • Golf er en sunn fritidsaktivitet. Barn i dag fordriver i dag mye av sin tid med dataspill, digitale medier, kjøpesentre og lignende. Mange foreldre er rådløse, hvordan dra sin sønn eller datter ut av sofaen og ut i friluft. Oppdager barnet golf, så kommer det til å bringe mange dager på golfbanen med å nye og utforske naturen. Golf er kvalitetstid utendørs.
  • Golf fremmer gode verdier. Golf er en aktivitet som er bygget på viktige verdier i livet. Dette inkluderer ting som ærlighet, respekt, disiplin, høflighet, selvtillit, integritet, ansvarsfølelse, og god sportsånd. Dette er verdier barna tar med seg direkte inn hverdagen.
  • Golf er en flott familieaktivitet. Golf kan spilles på tvers av generasjoner. Spill sammen med søsken, foreldre, besteforeldre og oldeforeldre. Dere kan til og med konkurrere med hverandre på like vilkår om dere vil. En golfrunde er en perfekt oppladning til en familie middag.
  • Golf er avstressende. Det er få ting som er så avslappende og frigjørende som en runde golf. Golf krever at du er tilstede der og da, og da skyves alle bekymringer og hverdagsstress ut i skyggen. Og mellom slagene går du og snakker og koser deg med vennene dine.
  • Golf kan du spille hele livet. Du kan spille fra du er bitte liten og langt inn i alderdommen. Du trenger ikke å være kvikk, sterk og rask. Golf er for alle aldre. Mange barn slutter med aktiv idrett i tenårene, ofte fordi de synes det blir for mye trening og alvor. Med golf er det slik, har man vært konkurranse golfer kan man trappe ned og fortsette å spille for det sosiale.
  • Golf gir muligheter for finansiert utdannelse. De som ønsker å satse på golf har muligheter til å gå på college i f.eks. USA, hvor det finnes meget gode stipend ordninger slik at man kan få finansiert sin utdanning.
Vi håper listen har gjort deg nysgjerrig, slik at du og din familie tar en tur til Asker Golfklubb for å få en grunnleggende innføring. Så kan den enkelte etterpå vurdere om golf er gøy.
  
Dette nettstedet bruker cookies (informasjonskapsler) for å tilpasse nettsidene bedre til deg som bruker. Klikk OK for å godta dette Les mer om cookies og personvern her