Blogg

Nå stenger vi banen
Idag tok vi beslutet å stenge banen for sesongen 2019

Regn, regn og mer regn.
September og inn i oktober ble ikke helt som vi forestilte oss. Med unntak for et par dager med frost har vi hatt regn de fleste dager under de siste 4 ukene.  Siste uken nå i oktober har vi fått totalt 123mm regn. Det er veldig mye. 

Klipping på banen trengs mindre og mindre på denne tiden av året da det vokser stadig mindre på disse temperaturene. Nå har vi kommet til en nivå der vi ikke kommer klippe før neste sesong. Da vedlikehold går ned blir banen også mer utsatt for eventuell stress og slitasje fra spillere.  Greenene har til nå blitt blåst fra løv og annet, og med så mange tre på¨og rundt greenområdene må vi fortsette med dette helt opp til snøen kommer. Det er veldig viktig å holde disse områdene rene for å redusere risikoene med sykedom i gresset.Vi har sprøtet greenene for å motvirke mot sopp allerede forrige uken. Dette må gjøres i god tid før greneene går inn i vinterdvale. Når/hvis banen klarer å tørke opp litt kommer vi dresse og lufte greenene innen vi dekker dom i år med plast. Siden vi hadde gode resultater fra forrige år har vi bestemt å legge plast på samtlige greener over hele banen (20st).  Det kanskje låter lite risky, å dekke alle greener når vi kun har prøvd i ett år, men dette kommer alltid være det som gir oss best sjanse å komme ut med levende greener etter vinteren. Spesielt en vinter med mye is. 
Forrige år hadde vi ganske flaks på Østlandet hadde så mye snø at den varme januar ikke påvirket greenene veldig. Men vi har sett mer og mer ustabile vintrer de siste årene, med vekslende temperaturer. Det er primært dette som skaper en risiko med isdanning på greenene. Da det er hele 20 greener som skal dekkes trenger vi hjelp av dere medlemmer at brette ut å isoloere dukene sammen med oss på greenkeeping når dette blir aktuelt. Mer informasjon kommer eterhvert, men vi kommer trenge minimum 10 - 15 personer som hjelper til. James prøver å gi ut informasjon fortest mulig, men det er veldig væravhengig. 

På resten av banen var vi ferdige med at lufte teestedene allerede forrige uke, men vi har fortsatt ikke kommet ut med sand, da banen har vært for våt. Det ser ut som at vi kan få en mulighet den kommende uken. Når vi ser på hvor våt banen er så blir det skader på gresset kun av at gå ute på fairway så det er dessverre ikke mulig å holde åpent lenger.  Dette skaper større skader en det er verdt.  Været de kommende ukene blir også markant kaldere, og vi trenger også litt tid å gjøære de viktige vinterarbeidene før det blir for sent. 

Fra oss alle på greenkeeping vil vi gjerne takke for en god sesong, og vi ser allerede frem til at se dere på banen i starten av neste sesong.

Best regards
James and the greenkeeping staff. 
 

Til bloggens forside