Blogg

Juli og feriegolfBanens Blogg - Juli Oppdatering

Velkommen til den siste oppdateringen fra banen vår i juli!

Tørr juni, men ikke så tørr juli

Etter den tørre juni ble vi møtt med en god del nedbør i juli. Banen har likevel begynt å komme seg dit vi ønsker den.

 

Greener

Vi arbeider fortsatt ukentlig med enkelte områder på greener. Det er nå gått 1,5 uker siden vi sådde dem for siste gang, og vi ser at det kommer opp litt smått gress, spesielt på green 4, 10 og den øvre delen av 12. Vi håper dette vil vokse seg inn fint denne gangen.

I juni overvannet vi de dårlige greenene, noe som førte til store områder med GUR (Ground Under Repair) på fringe. Disse områdene har påvirket spillet mer enn ønsket, spesielt etter at vi fikk mye regn. Golfbiler og arbeidsmaskiner har også sittet fast og etterlatt irriterende spor. Vi har merket av disse områdene med tau, så det er viktig at alle respekterer dette og unngår unødvendig tråkk i disse områdene.

Vi har klart å tørke opp flere områder fra denne uken, og 13-hullet som tidligere var avsperret, er nå åpent igjen. For å spare vann og forhindre overvanning av fringe og områder rundt greener, har vi implementert sektorspredere som kun vanner inn på greenen, ikke i en 180-graders radius rundt. Dette har vært et vedvarende problem gjennom årene, men ble spesielt tydelig i år på grunn av mye vanning og deretter mye regn. Vi har planlagt et dreneringsprosjekt foran og rundt greenene på hull 7, 11, 9, 8 og 4 etter at banen stenger for sesongen.

Fra uke 29 har vi redusert klippehøyden til 3,6 mm, og greenene ruller nå raskere enn tidligere i sesongen. Raske greener kan være utfordrende, da det vanligvis påvirker spillehastigheten negativt. Vi har innført en marshallordning nesten hver dag nå, og det har hatt en positiv effekt på spillet.Raskere greener betyr også færre muligheter for gode flaggposisjoner. Våre ondulerte greener, spesielt på hull 12, 10, 4 og 18, kan være krevende når det gjelder å finne optimale flaggposisjoner. Dette er ytterligere komplisert av de mindre gode plasseringene disse greenene har fått etter en vinter med utfordringer.

Det er mye spill på Asker også nå i juli. Det er mindre organisert spill, men det er både mye medlemmer som er hjemme over sommeren, og mange greenfeegjester som vil ut å prøve banen.
Det bidrar til slitasje både på teesteder og greener. Vi bytter derfor hullplassering hver dag fremover da hullkantene får mye skader etter en dag med spill. Det er viktig at man tar ut flagget før man plukker opp ballen. Slik at man sparer hullkantene lengst mulig.

Vi må også nevne at vi gjerne ser at både medlemmer og gjester blir bedre på å ta nedslagsmerker.  Det er enormt vanskelig å beholde greenkvalitet med så mange nedslagsmerker som vi må jobbe med. Nedslagsmerker som ikke blir reparert direkte tar gjerne opptil 2 uker før de blir bra. Dette gjør at det blir mye enklere for feks sopp eller sykdom i greenene å etablere seg, å det vil vi ikke ha noe av !
 

Teesteder:

Teestederne våre har fått mye ros i år, med en imponerende vekst allerede tidlig i sesongen. I juni oppdaget vi noen kjøreskader som vi raskt fikk fikset ved å ta plugg fra reservetee på hull 6. På grunn av det høye spillet har vi nå økt frekvensen for å bytte teeplasseringer. Likevel, på noen av de korte hullene, har vi utfordringer da teestedene er litt for små i forhold til mengden spill vi har. Spesielt på våre 7 par 3-hull, opplever vi betydelig mer slitasje på teestedene enn på de andre hullene.

På hull 13 kan man spise bær fra tre. Men husk å ikke bli stående å skape kø

Fairway:

Banen begynner nå å se veldig flott ut, men vi har fortsatt noen fairways som ikke er i optimal stand, spesielt på hull 9, 11 og 17. Vi ser at gresset vokser godt nå i sommer, men for å få ordentlig fart på dem, har vi planlagt å jobbe med fairway i uke 30. For dette formålet har vi nylig kjøpt inn en ny såmaskin som vil være tilgjengelig på klubben. Denne maskinen har en dobbel effekt, da den både river opp og legger ned frø, noe som vil bidra til bedre vekst.

Vår plan er å arbeide med fairway og så de dårlige områdene fra mandag 24. juli. Hvis det ikke kommer så mye nedbør som meldt, vil vi også gjennomføre en stor dress av fairway denne uken. Dette vil gi oss omtrent en uke før vi starter med høstens turneringsprogram igjen. Værvarsler indikerer regn 4 av 5 dager neste uke, og det er derfor en stor sjanse for at vi vil utsette dressingen til oktober. Vi vil ha en mer nøyaktig beslutning om dette neste uke. Uansett vil arbeidet med den nye såmaskinen være til stor hjelp.

Rough:

Noen områder er fortsatt preget av tørken vi opplevde i begynnelsen av året, men takket være den påfølgende nedbøren har roughen blitt relativt grønn og frodig. I kommende uke vil roughen få samme behandling som fairway. Vi vil prioritere områder som ofte er i spill, og vi vil skjære ut de dårlige partiene for å spre plantene og oppnå bedre og tettere gressdekning. Vi klipper nå roughen en gang i uken over to dager, og vi holder den lav for å sikre en god spillefart.

Det er verdt å merke seg at mye av slitasjeskadene i roughen oppstår rundt og i forbindelse med veier som også trenger vedlikehold. Vi vil jobbe med å forbedre disse områdene, slik at roughen blir jevnere og mer spillbar for alle golfere. Med vår innsats og det mer gunstige været ser vi frem til å forbedre roughen ytterligere, slik at spillopplevelsen på banen blir enda bedre.

Veier og Golfbilveier:

Våre veier har vært et bekymringspunkt over en lengre periode, og det har vært klart at vi ikke har gjort nok for vedlikeholdet de siste årene. Seniorgruppen og årsmøtet har uttrykt sterke ønsker om at vi tar tak i våre eksisterende veier og samtidig etablerer nye golfbilveier.

På grunn av de utfordringene vi stod overfor tidlig i sesongen, har mye av greenkeeper-teamets tid gått med til å rette opp vinterskadene. Arbeidet med vanningssystemet, greener og såing har tatt mer tid enn vanlig. Vi ser også at vi i slutten av juli, når vi planlegger større vedlikeholdsarbeid på fairway, vil få begrenset tid til andre prosjekter.

Derfor har vi tatt beslutningen om å søke ekstern hjelp fra uke 30. Samarbeidet med Skaaret og Holtsmark, som vi allerede har et tett forhold til, betyr at de vil komme inn med gravemaskiner for å rette opp veiene. Vår nåværende prioritering vil være å fokusere på de gamle veiene som desperat trenger vedlikehold. Spesielt veien fra hull 9 til hull 10, samt veien rundt greenen på hull 5, har blitt vanskelige å ferdes på.

Hull 4 har også lenge vært et problemhull, hvor greenen ligger veldig nær veien og out-of-bounds-området. Det er enkelt for ballen å få ubehagelige sprett utenfor hvite staker på slag som ellers ville vært ganske gode. Tidligere har vi lagt kunstgress på veien for å forhindre dette problemet, men det er nå på tide å bytte ut kunstgresset da det ikke lenger fungerer som tiltenkt. Planen er å rive opp kunstgresset, legge en ny vei og bygge en mindre grøft mot veien for å hindre baller i å trille helt ut. Dette arbeidet vil pågå parallelt med vårt veivedlikehold i neste uke.

Vi håper at disse tiltakene vil forbedre tilstanden på veiene betydelig, og vi er takknemlige for all støtte og forståelse fra medlemmer og gjester mens vi jobber med disse viktige prosjektene. Vårt mål er å skape en bedre og mer tilfredsstillende spilleopplevelse på banen vår.

Bunkers:

Etter at vi fylte på ny sand i våre utfordrende bunkers, har de fått et betydelig løft. Vi har også vært svært systematiske når det gjelder trimming på hele banen, inkludert bunkerkantene. I år har vi hatt gleden av å ha tre sommerjobbere som jobber med detaljer på banen, de holder vegetasjonen nede, klipper frem spredere og vedlikeholder bunkerkantene. Vi har også lykkes med å fordele sanden bedre og gjøre vedlikeholdet av bunkerne enklere takket være den nye bunkerraken vi fikk inn i starten av sesongen. Vår banekomité planlegger et omfattende renovasjonsprosjekt for bunkers i årene som kommer, og vi tror at dette er noe som vil løfte banen betraktelig uten å gjennomføre en større omforming av designet.

Som et ytterligere tiltak for å forbedre bunkerkantene, har vi denne uken fått inn spesialbestilte trimmere. Dette vil bidra til å gjøre jobben enda bedre og mer effektiv. Vi håper dere vil kunne se forskjellen allerede fra starten av august. 

Skilting:

Vi er glade for å kunne meddele at de fleste av de nyinnkjøpte banematerialene nå er satt ut på banen. Dette har vært et omfattende prosjekt hvor vi også har måttet grave nye fundamenter for våre søppelbøtter og ballvaskere, og dette vil også gjelde for de siste skiltene som skal plasseres ved klubbhuset, proshoppen og kiosken.

Teeskilter, next tee-skilter, lengdemarkeringer, søppelbøtter, ballvaskere, velkomstskilt, veiskilter og golfbilskilter er alle byttet ut og vi er nå nesten helt i mål med å få dem på plass. Dette har vært et enormt løft for Asker GK, og vi er glade for den lille moderniseringen det har brakt med seg.

Vi håper at det nye banemateriellet vil bidra til å forbedre opplevelsen for alle våre spillere, både medlemmer og gjester.

 

Vannhinderet på hull 7:

Prosjektet med ombyggingen av vannhinderet startet allerede i fjor høst, og vi kunne endelig fullføre byggingen innen 1. juni i år. På grunn av den ekstreme tørkeperioden ventet vi en stund med å så gress rundt vannet. Men da regnet endelig begynte å komme, ble det raskt etablert gress i området. Selv om vi fortsetter å overse områder der gresset ikke etablerer seg ordentlig, er vi svært fornøyde med resultatet av dammen.

I den siste uken har vi også fylt på ekstra sand og frø, og vi har formet området helt opp til vannkanten. Dette har vi gjort for å sikre at vi i fremtiden kan klippe helt frem til vannet med roughklippere. Dette vil bidra til å opprettholde en jevnere og mer spillbar overflate rundt vannhinderet.

Utvikling av dammen fra juni:

7 juni. Området ferdig etablert, men ikke sådd eller lagt på matjord. bygget ferdigstilt


13 juni. Sådd, men vi satte ikke på bevanning da vi var midt i tørkeperiode21 juni. 1 dag etter årets første regnvær. Da var det bare å begynne å etablere gress


26. juni - på bare 5 dager begynte gresset å vokse til 


5 juli. gresset begynner nå å dekke hele området. 


11 juli - fulldekning på de fleste områdene og klippet ned gress. 


18 juli. kompletterende arbeid for å få gress i vater med vannhinder, slik at man kan klippe helt opp. 

Vannhinderet er nå helt i spill. vi har også sådd små områder venstre del av rough som manglet litt nyttgress. 


Det ser ut som at august sesongen kommer bli veldig bra
Håper å se dere ute på banen

Til bloggens forside

  
Dette nettstedet bruker cookies (informasjonskapsler) for å tilpasse nettsidene bedre til deg som bruker. Klikk OK for å godta dette Les mer om cookies og personvern her