Blogg

Banestatus frigjøringsdagen 8. mai


Green 16 - 8mai. Veldig bra green, men man ser tydelig hvor mye snø det fortsatt ligger kvar

Fra søndag 7.mai har vi nå varmegrader for første gangen hele døgnet. Dette er spesielt viktig når gresset skal gro som trenger varme døgnet rundt uten å gå i dvale. Ser vi på temperatur, snø og vær i år så er vi nesten en måned etter fjoråret. Isen på finsrudvannet gikk i dag 8. mai, og er 3 uker senere enn ifjor. 

Vi har alltid noen skader når vi kommer ut fra vinteren, men dette pleier ikke å være et problem på Asker.  Da vi uansett må vente på at snøen skal forsvinne er det sjelden realistisk med åpning før første helgen i mai, og vi har som regel god tid på oss å få jobbet med greener langt før sesongsstart. 

I år grunnet så lang vinter har også arbeidet med å få sådd inn nytt gress blitt utsatt og sesongen forskyves mer en normalt. 

I april gjorde vi en analyse av greener og første uken i mai har vi jobbet steinhardt for å optimalisere både gressutvikling og re-etablering av dårlige områder. Samtlige greener med skader har blitt sådd på nytt, og dette ble helt ferdig onsdag 3 mai.

Det tar som regel 2 uker før dette beynner å spire, og ytterligere 2 uker før gresset har nok spredning for å brukes som puttinggreen, med gode forhold. Vi sår med markrapp som spirer raskere enn annet greengress, og det er også en del tunrapp i våre greener der frøene allerede ligger i green fra ifjor. Det er stor sannsynelig at vi kan se spiring av tunrapp allerede denne uken.


Green 17 blir klippet for 3 gangen i år. Vi senker klippehøyde i løpet av uken som kommer

Vi har 13 greener som ser veldig bra ut. Akurrat som vi er vant til på Asker. 
Vi har også 5 greener med vinterskader som vi nå har sådd på nytt. 

Vi ser at flere klubber på Østlandet sliter med samme problematikk så vi er i godt selskap. Det er selvfølgelig kjedelig å ikke få spille like mye golf i mai som ifjor, men det viktigste for Asker golfklubb er å kunne presentere en god bane ved åpning. 

Det betyr at vi har 13 hull som er klare å åpne så fort vi har fått klippet dem ned. Dette kommer vi gjøre sukksesivt fra 8 mai - 17 mai. Planlagt åpning for disse hullene blir lørdag 20 mai. med dugnad og mulighet for spill 19. mai.

Det er da ca 2 uker til åpning og dette gir oss også god tid til å få jobbe med resten av banen, der vi skal gjødsle fairway og få klippet opp konturer på rough, fairway, fringe og stelle bunkers der mange fortsatt har snø liggende.  Våre teesteder ser veldig bra ut i år med god vekst. Det arbeidet vi har gjort med dem de siste årene har hatt effekt, og strategi med tidlig snømåking har også vært en sukksess.  

Da det er green på hull 4, hull 10 , hull 12, hull 13 og  hull 18, som vi har sådd, kommer disse tas ut og ikke benyttes før vi føler at dem er gode nok. Vi satser her på månedsskiftet 1 juni.

Det vil si at 20. mai åpner vi med en 10-11 hulls banestrekning fra hull - 1 - 2 - 3 - 6 - 9 - 8 - 14 - 15 - 16 - 17 -18.
Banen vil ikke være hcp tellende de første 1-2 ukene før vi åpner de resterende hullene. 

Da de greenene vi har som er uten vinterskader er såpass bra, vil vi ikke utsette åpning av disse hullene mer en nødvendig, men vi benytter oss da av en forenklet banestrekning.

Imens gresset gror får vi mulighet å bygge klart dammen på hull 7, som begynner å ta form allerede nå.
Denne uken får vi også alle nye skilter som skal ut på banen. 
 
Bygging av ny damm på hull 7


Oppbygging av dammen på hull 7. Dette er rammen som det blir lagt duk i før vi setter på et rekkverk rundt hele

Til bloggens forside

  
Dette nettstedet bruker cookies (informasjonskapsler) for å tilpasse nettsidene bedre til deg som bruker. Klikk OK for å godta dette Les mer om cookies og personvern her