Blogg

Baneåpning 2018!Åpningsdag mandag! helt ville kommentarer fra de som fått testa banen dagen før (dugnadsgjengen). Det bygget store forhåpninger. 280 spillere hadde booket seg inn for å spille mandagen. Etterpå har sosiale medier eksplodert med lovord. 

*Super flotte greener*
*veldig bra forhold*
*beste banen på Østlandet*


James, Eddie, Espen, Bosse, David! Hatten av! kjempearbeid siste månaden for at få denne banen i den superkvalitet vi har klart til nå.


Vi fikk sådd greenene i midten av april rett etter at snøen hadde blitt måket  og det fikk resultat med en gang. 4,5 uker etterpå åpner vi med strøkne greener. Det et ganske fantastisk.
Green 3, 18 og 16 hadde is en uke lenger en de andre og de har tatt litt mer tid på seg. Men det var kun green 16 som vi satte som vintergreen når de andre åpnet. Denne bør være helt i orden på en uke til. Det er ingen hemmelighet at vi har fått legge i stort sett all energi på greener. Dugnaden 12. mai var også til stor hjelp. Spesielt da vi kunne fokusere dugnaden mye på bygginger, rydd og raking rundt klubbhus og proshop. Dette er typisk sånn jobb som tar veldig mye tid og som vi ikke kan sette banearbeidere på når banen skal stelles. Løvoppsamleren vi kjøpte ifjor fortsetter å gjøre underverk og arbeid på banen med rydding av løv og kvist som normalt er fokus på dugnad trenger vi ikke veldig mye av lenger.

 
(foto Ingvar Nygaard)

Over 50 deltakere møtte på dugnaden den 12. Det var utrolig mye vi rakk å gjøre ferdig. Anne Bolstad leder for banekomiteen ledet arbeidet. Det var veldig kult å se så mange med!Selvfølgelig har greener vært i fokus men vi har ogs jobbet med andre kritiske arbeider.  Noe problem vi identifisert og som passet veldig bra med de intiale skadene vi hadde på fairway (både i år og ifjor) kunne vi koble sammen med dårlig drenering. På hull 14 er det vanskelig da hele fairway er bygget så vann legger seg på midten. Men de skader på hull 1, 2, 3 og 5 er til stor del unødvendige. Under mai har Asle P vært ute med graveren og lagt ned nye rør. Det var mye som var tett hvilket har fått vann til å renne hele veien ned fra hull 5 over 3-2 og 1.  Etter ny drenering på hull 1 fikk Asle og Espen også gjøre ferdig området på fairway før vannet, som vørt et problem i mange år.  Asle har også fått legget organisert ferdig steinleggingen rundt klubbhuset. Det er enormt viktig for klubben at vi har denne dugnadsvirksomheten. Asle fungerer i mange fall som en ekstra mann på greenkeeping.


(bildet er taget 8. mai.)

(bilde fra 8. mai)

Det er voldsomt hvor fort gresset har kommet seg på fairway med tanke på de skader som var grunnet dårlig drenering. I tillegg har Asle også fått ryddet opp dammen på hull 3. Det er viktig at baneselskapet holder vannnivå litt lavere fremover så vannet også ikke trykker ut på fairway. Veldig typisk på hull 3 og 6.

Hull 4
Hull 4 har lenge har vært et problemhull på banen. Spillemessig det absolutt mest vanskligste og mest urettferdige hullet. Men også et problem fordi det har en tendens å skape kø på banen.  Høgre delen av fairway er nå bygget opp og området  før green er planert så det blir enkelre og mer rettferdig når man går kort på utslaget.  Vi legger ferdiggress på dette, men arbeidet er større en hva vi hadde planlagt så det har fått vente til marken er helt fast. Dette blir blåmerket til vi ha fått på gress og latt det vokse noen uker. 
Nå er sesongen igang! Vi har fått en flygende start!
Velkommen til Asker GK

(James, fornøyd greenkeeper i begynnelsen av mai)

Til bloggens forside