Blogg

bane blogg juni

Bane blogg juni

Åpningshelgen hadde vi strålende vær og banen var i veldig god stand. Vi måte utsette klipping av rough da denne enda ikke hadde vokset seg til enda, men vi fikk klippet over allerede noen dager etterpå. Bare 3 dager før åpning hadde vi et litt snøvær som forhindret mye av jobbet på banenEtter første helgen snudde været helt og vi fikk veldig mye nedbør. Det kom over 100mm på bare noen dager og vi måtte til og med stenge sammenlagt 5 dager i løpet av mai.

Starten av juni sluttet det å regne å vi gikk fra å ha en våt bane til tørke på flere steder. Trøkket på banen har vært enormt og vi har i snitt hatt over 300 spillere hver dag siden vi igjen åpnet banen etter regnet. Dette betyr at vi måtte være litt varsomme, spesielt med teesteder og områder som fortsatt var våte. Vi satte ut mengder med avsperringer for å lede golferneTilbakemeldingene fra mai var at greener var outstanding og klart best i landet. Dem er det fortsatt 2 uker ut i juni. Fairway fikk vi klippet ned til bare 12 mm og de har fått et klart løft. Det er god vekst overalt og vi er veldig fornøyde med resultatet.
I slutten av mai lå vi langt etter med å klippe rough. Flere steder gikk ikke å klippe som fortsatt var gjørme etter regnværet. Vi hadde også problemer med roughklipperen som mistet 2 padder i en krasj. Når vi kun kjører med 5 padder er den ikke sikret for skråninger og vi måtte prioritere, spesielt rundt tee og green på hul 18 som er veldig farlige. Maskinen er igjen i orden og for å komme i fatt har vi også senket klippehøyden på rough ned til 51 mm.


(Norges beste greener)Vi får som sagt mye skryt for greener, og fairway. Men vi har fått en del kritikk for bunkers og rough. Våre bunkers hadde allerede dårlig med sand, men etter det store regnværet har vi måtte blåmerke flere bunkers. Vi har nå fått ny sand og kommer å fylle i bunkerene suksessivt over den nærmeste uken. Dessverre har vi litt dårlig med tid til tross for 8 mann på banen, da vi også skal ferdigsstille teestedene.De nye teestedene ser helt fantastiske ut. Vi håper å kunne ta de i bruk i løpet av neste uke, mens vi fortsatt jobber med områdene rundt teestedene. På hull 4 bygger vi også en veldig fin trapp opp til tee der vi benytter oss av materiale fra det gamle klubbhuset.


Hull 8


Hull 4


(Morten og Gareth sliper materialer til de nye trappene på hull 4)


Fra søndag 20/6 og formiddagen 21/6 kommer vi gå løs på grenene. Det blir å legge ut sand, samt lage hull «lufting». Det er veldig viktig forå bytte ut organisk materiale i profilen samt å få ned luft i jorden, samt plass til røtter. Greenene pleier å trenge noen få dager på seg innen de igjen ser fantastiske ut.
 

Til bloggens forside