Blogg

13 mai - baneblogg

Baneblogg 13. maiVi har nå hatt banen åpen i over 3 uker. Det har vært veldig mange spillere. Ca 250 hver dag. Det betyr at det har vært vanskelig å arbeide om dagene, og alt vi gjør tar lenger tid da vi må vente på spillere samtidig som vi jobber. Med så stor etterspørsel på spill kunne man lett tro at vi kunne åpne tidligere eller la folk starte tidlig på backnine. Dette er ikke mulig av flere grunner. For det første har det vært frostvarsel flere dager. Ingen får spille når det er frost, og skal vi la spillere gå ut tidlig får vi ikke tid til å klippe. Det er også viktig i Koronatider at vi vet hvem som går ut på banen, da vi er ansvarlige for at våre medlemmer følger regler. Fra neste uke åpner vi bookingen fra 07.00 igjen da det ikke lenger er fare for frost. Men vi kommer ikke la spillere ut fra hull 9, da de går i veien for oss som jobber på banen.

Når alle skal spille golf samtidig blir det et problem med å få tid på banen. Administrasjon har sett dette og for å gjøre det enklere for både ansatte og spillere kommer vi redusere planlagte turneringer fremover. Spesielt for helger. Medlemmer som vil spille turneringsgolf får primært mulighet på dame, herre og seniordager, tirsdag – torsdag.

Skadene på green 18

Green 18 er fortsatt stengt. Vi hadde en fin varmeperiode i slutten av april og vi fikk vekst på alle områder med skader. Både på green 4 og 18. Men da været snudde i mai har vi hatt frost og minusgrader nesten hver natt. Utviklingen på hull 18 og hull 4 har stått i stort sett stille, hvis det ikke har gått litt bakover. Men alt vi trenger er litt mer varme så kan vi åpne også den siste green for spill.

Fra denne uken legger vi ut vekst duk på begge greener igjen, for å kickstarte veksten.
Store deler av fairway of flere teesteder har heller ikke kommet i gang med veksten som vi vill. Igjen så henger dette sammen med temperaturen. Det er vekst i dem, men det skjer ingen utvikling i kuldegrader og snø. Nå har vi hatt snø 3 av de siste 5 dagene, og det er bare flaks at det er varmt nok at det ikke blir liggende. Banen blir åpen for spill som vanlig.Greener
Bortsett fra hull 18 og 4 har våre greens holdt en jevn og veldig bra kvalitet. Vi klipper på 4,5 mm, og hittil har det ikke vært behov for å klippe ned lenger. De er veldig raske. De dager med kuldegrader har vi ikke klippet, og det har nesten ikke blitt lagt merke til. Vi har rullet og klippet hvert annet for å få til en god rull. Greenene blir litt hardere en normalt når været snur av og på, og vi må begrense vanning. Uke 19 var vi ute å spiket greenene for å få ned luft og vann i profilen, samtidig som vi kunne myke dem opp litt. Vi følger opp med mer regulær vanning nå som temperaruten øker.

Fra forrige helg har vi brukt sprøytemiddel som forhindrer ekstra vekst. Dette gjør at vi ikke trenger å klippe like mye, men bidrar også til at gresset vokser mer langs bakken og lager en bedre putteflate.
Fairways & Tees
Før vi åpnet vertikalskjærte vi teestedene og la på nye frø. Dette kommer kicke inn fort når varmen kommer, men hittill ligger de etter. Vi har hatt noen soppskader, men til stor del isbrann på tee og fairway. Man kan virkelig se forskjellen mot green som har vært sprøytet og dekket av duk. Vi har vært ute med gjødsel 2 ganger for å hjelpe det enda mere.
Fairway mangler også varme. Før vi åpnet børstet vi alle fairway for å løse opp i dødt gress som blitt liggende og forhindrer god utvikling under. Vi har også fått ut veldig mye gjødsel på, så dette skal være nok når varmen endelig setter i gang. Denne uken har vi gått enda hardere åt fairway. Vi har pigget alle fairway for å rense opp i skadene enda mere. Vi får også ned luft i profilen og vi lager plass for nytt gress til å etablere seg.Vi som jobber på banen
James og David er fortsatt i pappapermisjon. Det er Bosse og Eddie som har styrt arbeidet på banen i det siste. Til sin hjelp har de Simen som startet på Asker i fjor. Under hele mai får de også hjelp fra Knud Krokeide som har fått ta en kort pause fra profflivet under Korona-tider. Gareth Williams har også vært en stor bidragsyter de siste ukene. 
Totalt har vi vært 5 på plass disse dagene, men vi har også fått masse hjelp fra medlemmer. 


Gareth, Knud og Simen styr og steller på hull 18

Vi hadde ikke klart å fått stelle banen uten dugnadsarbeidene. Under hele mars/april hadde vi dugnad hver tirsdag som kom og hjalp med å sette opp banen. Under Koronatider var vi veldig utsatte for regelverk rundt karantene og sikkerhet. Derfor holdt vi naturlig bemanning nede.

Vi fortsetter med dugnadsgrupper hver tirsdag nå utover våren og nå tirsdag 12.5 var vi i full gang igjen. Det ble ryddet på baksiden av klubbhuset som vi endelig fått planert ut. Vi har laget en bredere vei opp og rundt til trallerommet, som nå også er åpent. Mye av det som ble kappet og lagt rundt banen tidligere i vår har nå blitt ryddet inn og banen begynner å se veldig presentabel ut.


Ulf Iversen planlegger rundt klubbhuset med sin store gravmaskin
 

Korona regler for bane
Vi kommer beholde Korona regler sannsynligvis hele sesongen. Etter hvert har de blitt litt lettere og reguleres fortsett løpende. Vi setter nå ut søppelbøtter på banen. Disse blir uten lokk så man ikke skal trenge å ta på dem. Til tross for opplysninger om at spillere må ta med eget søppel hjem har banen blitt overfylt av søppel rundt tee steder og spesielt etter kiosken. Det er synd at dere spillere ikke kan ta ansvar i disse spesielle tider.
Ballvaskere vi la stå igjen på maskinhallen, så dere får vaske deres egne baller.

Vi setter også ut bøtter for pegger. MEN DET ER IKKE LOV Å BRUKE PEGGER MAN FINNER. Kun sine egne


Trist at folk ikke rydder etter seg
 

Til sist en god nyhet
NGF har kommet ut med et forslag til lokal regel at man kan bruke ballplassering i bunker. På Asker tar vi dette i bruk direkte og man kan nå plassere ballen innenfor 1 køllelengde. Ikke nærmere flagget, og selvfølgelig fortsatt i bunkeren, uten straff. Dette fordi det skal vi rettferdig når bunkeren ikke er godt nok raket. Da vi ikke kommer sette ut raker i bunkeren og vi ikke har mulighet å kjøre over bunkeren mer en maks en gang per dag kan det lett bli urettferdige lies.
 
Med vennlig hilsen
Matthias Gullberg - Daglig leder & hele greenkeeping

Til bloggens forside