Klubben

Oppdatering på green 16

Av: Matthis Gullberg  |  Publisert: 3. oktober 2018  |  Siste nyheter  |  Arkiv

Vi har kommet godt igang med arbeidet

Mandag torvet vi av hele nedre delen av greenen i front. Vi sparte all ferdiggress da vi planlegger å bruke dette.
Det var veldig mye sand under green som vi også kan bruke igjen. Dette betyr at vi ikke trenger kjøpe inn nye masse, men heller bare flytter fra en side til den andre etter at grunnmassen er shapet. 
Litt pause i arbeidet på tirsdag da det var regn hele dagen. Under onsdagen har vi fått shapet hele nedre delen av greenen.

Som dere ser på bilder blir greenen kortere og lenger vekk fra fairway. Det blir en mindre slope fra det bakre platået til det fremre (mye mindre en idag). Og hele fronten av green blir rettet opp med mindre fall fra høger til venstre. Green kommer fortsatt helle en del mot venstre naturlig, men en forskjell på 55cm fra høger side til venstre gjorde green nærmest uspillbar tidligere. 

Vi senker også wallene på siden om greenen. Disse var spesielt straffende og fikk alltid ballen å sprette av green. De bidro også til  at vann som samler seg på green om høst/vinter/vår ikke kunne renne a naturlig og skapte unødvendige skader. 

Fronten får også en mer naturlig vinkel ned mot fairway så man enklere skal kunne rulle ballen opp. Det  blir isteden naturlige runoffs på sidene for den som ikke treffer green. Forskjellen nå er at man kan lande på midten av green, å bli på green.