Nyheter

Mariell Bruun til Asker Golfklubb som ny trenerressurs

Av: Arnstein Larsen  |  Publisert: 22. april 2021  |  Siste nyheter  |  Arkiv

Vi har til sesongen 2021 utvidet trenerteamet med Mariell Bruun.

Asker Golfklubb har de siste årene hatt god junioraktivitet, med flere juniorer som har markert seg på både Narvesen Tour og Srixon Tour for deretter å gå videre med collegespill i USA. Samtidig ser vi at vi har for liten rekruttering på de yngre juniorene slik at juniormiljøet vårt står i fare for å bli mindre etterhvert som juniorene våre blir eldre. Vi har derfor sett på hvordan vi kan øke rekruttering og aktiviteter for de yngre juniorene. For å skape mer aktivitet så vi raskt at vi trengte å utvide kapasiteten vår på trenersiden. 


Flere kandidater, men Mariell på topp. 

Vi ønsket oss en trener med en tydelig profil, kompetanse og tydelige resultater spesielt på rekruttering og oppbygging av grupper for yngre juniorer. Vi hadde en liste med en håndfull kandidater, men det ble ganske tidlig klart at Mariell var en av favorittene våre. Mange av våre beste juniorer har allerede en god relasjon til Mariell gjennom fystrening med henne og Kim Røtnes Jensen hos EDGE Performance. Aktiviteten hun har klart å skape med juniorer de siste årene på ToppGolf er også veldig nært opp mot det vi ønsker å skape for barn og unge i Asker. 

Ung trener med sterk kompetanse
Mariell Bruun startet sin golfkarriere i Larvik golfklubb og har spilt på Ladies European Tour, LET Access og Swedish Golf Tour. Hun har også spilt collegegolf for University of Denver og ble Norgesmester i 2014. I tillegg til det golftekniske har også Mariell de siste årene fokusert mye på å bygge kompetanse rundt fysisk trening. Hun er TPI og Superspeed sertifisert, utdannet Performance -og Fitness Spesialist (EXOS) og har nå nylig også fullført utdanning som Personlig Trener og Kostholdsveileder. De som møter Mariell på treningsfeltet vil derfor oppleve en trener som er opptatt av hele golferen både teknisk, fysisk og mentalt.
De seneste årene har Mariell vært tilknyttet ToppGolf i Bærum i tillegg til EDGE Performance. Når hun nå går til Asker Golfklubb vil hun være på Asker i sesong og på EDGE Performance i vinterhalvåret. I tillegg er Mariell også tilknyttet Team Norway som junior trainee coach.

Det gode oppvekstmiljøet
Leder for junior- og elite i klubben, Arnstein Larsen, forklarer visjonen for juniorarbeidet slik: Vi ønsker å skape et oppvekstmiljø for barn og unge rundt golfklubben og banen. Det skal være like naturlig å sykle bort til golfklubben for å trene og henge med kompiser der etter skolen som det er å dra til fotballbanen. Drømmen er at juniorene våre når de blir voksne kommer tilbake til klubben og forteller at klubben var en viktig og god arena for de da de vokste opp og at de har fått venner og erfaringer gjennom golfen som de tar med seg videre i livet. 
Asker golfklubb ligger sentralt i Asker og svært mange unge har banen i gå eller sykkelavstand hjemmefra. Enda flere har bare en kort busstur for å komme til banen og vi har et godt treningsområde. Alt ligger egentlig til rette for at Asker kan ha et av de største juniormiljøene i landet på golf. Det er dit vi ønsker å komme på sikt. 

Mange felles tanker
Jeg liker tankene Asker Golfklubb har rundt juniorarbeid og rekruttering, forteller Mariell. De tenker langsiktig og har fokus på å bygge miljø samtidig som de har fokus på golf. Jeg håper å bidra med de erfaringene jeg har fra å jobbe med juniorer hele veien fra 4-18 år og grupper tilpasset ulike nivåer. Jeg ønsker at alle juniorer skal finne grupper der de føler seg hjemme og får utviklet seg. Ved å ha fokus på både det golftekniske, det fysiologiske og det mentale vet jeg at veldig mange kan bruke golfen som et verktøy for å mestre også andre ting. Derfor gleder jeg meg spesielt til å tilby grupper og aktivitet i samarbeid med de lokale skolene. Vi ser for oss både SFO-golf og mulighet for skoleklasser å ta gymtimen på golfbanen. 

Økt etterspørsel etter både gruppetreninger og protimer
Gleder seg gjør også Headpro Eivind Jordell: Jeg har de siste årene vært alene som heltidspro på Asker og etterspørselen har vært økende etter både gruppetreninger og protimer. Selv om vi har hatt andre trenere inne på enkeltgrupper blir det noe helt annet å få Mariell på plass som kollega på heltid. De siste par årene har jeg ofte måttet si nei fordi tiden ikke strekker til eller fordi en spesiell gruppe har vært full. Nå får vi mulighet til å hjelpe medlemmene våre mye bedre. Med Eivind, Mariell, og Simon mer enn dobler vi den nåværende kapasiteten. Det er også noe med dynamikken i det å være flere. Vi kan sparre og hjelpe hverandre og komme opp med nye idéer og lære av hverandre. Dette blir bra!

Bidrag også til turnerings- og sponsoraktiviteter
Mariell kommer også til å bidra rundt turneringer og sponsoraktiviteter i klubben. Vi har hatt stor turneringsaktivitet i klubben de siste årene, men har vært underbemannet til å ta hånd om dette på en god nok måte, forteller daglig leder Matthias Gullberg. Med Mariell sin erfaring og kompetanse ser vi at hun kan bidra veldig bra også på dette området. Vi har også en del aktive sponsorer i klubben som ønsker egne aktiviteter for seg og sine gjester. Dette er også aktiviteter vi ser for oss at Mariell skal bidra på. 

Mariell har sin første arbeidsdag på Asker 1. mai.
  
Dette nettstedet bruker cookies (informasjonskapsler) for å tilpasse nettsidene bedre til deg som bruker. Klikk OK for å godta dette Les mer om cookies og personvern her