Blogg

Våren har kommet!

Våren har kommet!
 
Mye har skjedd siden siste måned når jeg postet siste gang på bloggen.
Mars har vært ustabilt når det kommer til været, noe vi kanskje må bli vant til i kommende år. Mere snø, kaldere temperaturer, men også varme perioder med regn, å sen tilbake til mere snø igjen.
Mens jeg skriver dette har vi mellom 60 og 80 cm snø på banen. Men denne ukens plussgrader hjelper veldig å redusere mengden snø.
 


Greenene som er uten plastdekke, har fortsatt minimalt med is på dem, under 1 cm. Som dere kan se fra dette bildet er isen også veldig porøs. Det betyr at den ikke er så farlig og generelt slipper gjennom oksygen. Gresset ser også veldig bra ut, og det er ikke noen rare lukter, så ikke noe å bekymre seg for akkurat nå. Bildet var tatt fra green nummer 9, hvilket er den green som har hatt is på seg lengst.


 
Greenene med plastdekke ser også ut å holde seg i veldig bra form. Denne bilden er tatt på green 4 og greenprofilen er helt uten frost og tele. Termometeren viser stabilt +0,7 grader og selve gressplantene ser ut å være i god kondisjon etter å ha blitt dekket av plasten hele vinteren.


 
Fra starten av mars har vi nå 80% av greenkeeperstaben tilbake i arbeid på golfbanen. Hittil har det ikke vært veldig mye gress å klippe, men det betyr ikke at vi kun har suttet på kontoret eller lunsjrommet og spilt kort.


Pumpehuset har fått en total renovering på innsiden fordi gulvet hadde blitt rottet. Hele gulvet har blitt skiftet ut og vi har nå bygget opp en helt ny base med betongsom pumpene kan stå på og et helt nytt gulv har blitt installert. På grunn av fjorårets sommer har vi også investert i utskiftning av de 2 siste pumpene, hvilket gjør at pumpehuset nå er helrenovert med 4 til nærmest nye pumper og nytt interiør. Dette skal se til at pumpehuset kan være operativt i sikkert 15 -20 år fremover uten større utskiftninger. Hele arbeidet var gjort at av greenkeeping, unntatt noe hjelp med å koble sammen de nye pumpene.Klubbe har også investert i et nytt nett på drivingrangen. Det gamle nettet var over 15 år gammelt og begynte å bli litt for vanskelig å reparere.


Under mars har vi også jobbet en hel del med skogen på banen. Spesielle områder har blitt fokusert på for å hjelpe å slippe gjennom lys og luft. Vi kommer ikke til å ta ned tre som påvirker eller forandrer spillet på banen og har arbeidet sammen med grunneierne for å sikre oss om at vi tar ned riktige tre på en forsvarlig måte. 
Til sist! Jeg er rimelig sikker på at mange lurer på når vi skal åpne banen?
Som det ser ut nå er det ikke enkelt å si, men planen er å starte med rydding av snø på greener mot slutten av denne uken, eller i starten av neste uke. Dette er på grunn av den store snømengden som ligger på dem nå, og at vi gjerne hadde hatt maks 30-40 cm. Dette så at det skal få mulighet å smelte i tide av seg selv.
 
Man må huske på at banen ligger nesten 200 meter over havsnivå og at det er stor forskjell på hvor banen ligger og for eksempel Asker sentrum. For å ikke snakke om Oslo. Vi åpner banen så fort vi kan.
Tusen takk for din tålmodighet.  

Mvh
James Bentley

Til bloggens forside