Blogg

Sesongåpning 2019 ! ! !

Mye har skjedd de siste 4 ukene. Den siste snøen har smelta og når den varme solen kommer tilbake har banen begynt å skikkelig våkne opp, etter den lange vinteren. 

Her er bilder fra åpningsdagen lørdag/ søndag 4-5 mai: 
(Green 5 og Green 6)

Greens
Greenene har kommer ut med strålende forhold. Vi har ikke noen skader fra is, og vi har ingen soppskader i det hele tatt i år. Vi har hatt bedre forberedelser på høsten en tidligere år og det er gøy å se at vi får betalt for det. Det har også vært et bra klimat med mye snø, og ingen direkte isdanning direkte på gresset. Vi gjødslet og sprøytet greenene sent på sesongen forrige år og dette ble gjort helt på riktid tidspunkt for at vi skulle få ut helt perfekte forhold i år. 
Vårt testprosjekt med helt dekkende plastduker var en sukksess. Vi fikk kanskje ikke se så stor forskjell mot de greener som ikke var dekket, da vi hadde lite eller ingen isdanning på resten av banen. Men det er gøy å se at vi kan dekke greenene mellom 130-168 dager med plast, samtidig som de overlever uten skader. 
Eneste negative var på green 18. vann klarte til tross for våre beste intensjoner og forberedelser å trenge opp inn under duken, som skapte et dårig groforhold under plastduken, særlig i lavpunkter på midten av green der vann kunde samles. 
Noen skader og litt brunere farge på gresset, men greenen har allerede startet å komme tilbake til normal standard og det tar ikke lenge innen den er i akkurat samme grønne farge som de andre greenene. De siste to greenene chip og puttinggreen som hadde plastduk på seg lå under duken i utrolige 168 dager. Det er over 5 måneder. Vi la snøen smelte helt ned innen vi tok vekk duken fra disse fordi vi ville se hvor lenge vi kunne dra ut på det uten å drepe dem. Puttinggreen og chippinggreen er blandt de beste på hele banen. Å dette er normalt greener som har vanskelig for å etablere gress på våren. Dels da de et bygget opp på en vanskelig måte med ulike nivåforskjeller, men også fordi chippinggreen til større delen av dagen er blokkert fra sol langs venstre siden.Innen vi åpnet for spill så var greenene "brushed" "rolled" og vi satte klippehøyden på 5 mm. Dette er ganske høgt for å være på greener, men da vi fikk en køldperiode akkurat etter åpning mandag tirsdag ville vi gjerne holde dem litt høge. Det var uansett veldig bra rull på lørdag og søndag og når det nå blir varmere kan vi ta dem ned enda lenger. 

Tees
Teestedene har nå blitt klippet 3 ganger allerede og har fått sin første omgang med "mat" (gjødsel). Vi har fortsatt litt arbeid igjen med disse innen de begynner å vokse seg skikkelig sterke igjen. Vi venter litt med å gå for hardt på det til vi har fått nok temperatur i luften og i bakken. Vi må huske på at vi har en nesten 3 uker tidligere åpning i år mot ifjor. Fairway
Fairway kryper sakte tilbake etter vinteren. Gjødsel har allerede blitt tilført nå på tirsdag så vi har dette ferdig innen regnet kommer på torsdag. og dette skal hjelpe godt med å fylle i områder som enda ikke har startet å vokse. Vi kommer kjøre ballplassering noen uke ut i mai innen vi føler at det er bra nok på hele banen. generelt blir fairway i strålende kvalitet allerede mot slutten av mai når tunrappen fyller i områder som er skadet. Vi venter på det grønne teppet vi hadde ifjor!

Dammen på hull 1
Denne uken starter vi på arbeidet med å bygge ut dammen bak green på hull 1. Planen er å rense ut alt av vekster som har dekket vannspeilet, samt å gjøre dammen ca en meter dypere. Dette for å forhindre planter fra å etablere seg igjen.  Dete kommer å bli kjempepent og kommer løfte førsteinntrykket på banen allerede på hull 1 når det er ferdig. Treningsbunker
Mange har klaget på at treningsområdet for pithcing, chipping og bunker er for dårlig. Vi starter med å bygge ut bunkeren som ligger ved siden/under chippinggreenen. Arbeidet kommer settes igang under slutten av mai/starten av juni. Design på den nye bunkeren er ikke ferdig enda, men visjonen er at den skal bli dobbelt så stor og enklere å slå normale bunkerslag opp fra. Dette betyr at flere personer kan trene bunkerslag samtidig og at man enklere kan få feedback på sin trening når man ser landingsområdet på pitchinggreen. 

Håper dere ser frem mot en enastående sesong!

Med vennelig hilsen
James Bentley - Headgreenkeeper
&
Matthias Gullberg - Daglig leder

Til bloggens forside