Blogg

Oppdatering av greener i februar

Siden min siste post cirka 4 uker siden så har været blitt ganske ustabilt. Det har kommet mye snø, og temperaturen har gått så langt ned som - minus 10 grader. Nå de siste dagene har det vært regn og temperaturer over 5 grader varmt. Det er visserligen temperaturen i luften, men når man regner inn vind så var det nærmere 2-3 grader. Denne mildværsperioden er ikke helt optimal, men da vi har 50-60 cm snø som dekker greenene har det ikke blitt noen ny is, og de er i stort sett fri fra denne farlige isen siden tidligere.  Snøen er tung nok så at jeg kan gå på den så det har regnet en del. Men snøen ser ut å ha absorbert det meste. 

Til tross for at vi er i en midværsperiode akkurat nå, må vi huske at vi kun er halvveis gjennom februar og at temperaturene fortsatt kan bli veldig lave. Det er derfor vi ikke tar vekk noen snø fra greenene enda, og ikke før vi kommer lenger ut i mars. 

Det var enkelt å ta denne beslutningen etter å ha sjekket statusen under snøen på greenene rundt hele banen for å se hvordan de ser ut:

Green 6:



Bildene har blitt tatt på front på green ca 6-8 meter inn. Snøen her har flere lager med krispig snø/is i proflen og snøen har tydelig stoppet regnet for å trekke ned til greenen det det kan bilde is. Greenen har nå kun et veldig tynt lager is ca 1mm tjukk, men det er veldig porøs is som lett slipper gjennom luft. Det er heller ingen dårlig eller vond lukt fra gresset. Dvs, at der har ikke blitt skapet noen veksthemmede og farlige gaser (smørsyre).

Green 3:




Disse bildene ble også tatt på front siden av green, på en spesiel lavpunkt mot den venstre siden. 
Denne greenen ville jeg sjekke spesielt, fordi det er veldig vanlig at den er dekket med is, spesielt på frontdelen av greenen som er lavere en resterende green. Denne greenen er også en av de vi har dekket med plast.

Som dere kan se fra bildet ser gresset veldig fint og friskt ut. Plastduken hadde ca 1 cm med krispig is på seg, men det ser ut som at dette ikke har påvirket gresset i det hele tatt. Den hvite frosten/isen dere ser på bildet er fra kondens som har blitt bygget opp etter at vi la ned dukene. Dette skal ikke være farlig for veksten. 

Green 13:



Jeg ville gjerne sjekke green 13 fordi det var en av de greenene som hadde is på seg etter den siste varme perioden i januar. Det har ikke blitt noen økning av is siden da. Den er nå dekkat av ca 1-2mm med is som ikke ser ut å være veldig sterk. Vi kan lett se at denne isen fortsatt slepper gjennom oksygen til plantene. 

Vi kommer fortsette å se over greenene hele vinteren for å gjøre det helt sikkert at vi har best mulig start når vi kommer nærmere mai, og åpning av banen for sesongen 2019. 

Mvh
James

Til bloggens forside