Blogg

Juli - Rekordvarme, men fortsatt mye som skjer!

Juli var unormalt varmt, med mange dager over 30 grader på golfbanen. På disse temperaturene prøver gresset egentlig bare å overleve å spare energi så det er viktig at vi vanner ordentlig. Dette har fungert bra i hele juli.

Vi har jobbet en del siste tiden med å så dårlige områder på tee og fairway. Disse er egentlig de eneste områdene vi ikke er fornøyde med, og som fortatt trenger litt ekstra arbeid. Ellers ser banen veldig bra ut og det spilles veldig bra.Fra Dronebildene som Espen har tatt er det veldig tydelig hvor lykkelige vi kan vare som har tilgang på vann og at vi kan vanne uten noe særlige restriksjoner.Vanningsanlegget er som klubben 26 år gammelt og det er ikke like effektivt som det en gang var. Det er heller ikke dimensjonert for å stå imot slik ekstrem tørke som vi har hatt, men det har holdt banen grønn der vi spiller.
 
Juli var måneden der vi planla underhold av greener. Dette med lufting og kraftig sanddress. Vi dro ut sanden med børster for å få den jevnt spredt over hele greenene. Vi rullet også direkte etterpå for å lukke hullene litt etter luftingen, men også for å få bedre rull på greens igjen. Vi kjørte på iver en hel dag og var ferdige etter 12 timer. Vi ville ha dette gjort fortest mulig så det ikke var i veien for spill unødvendig, men også for at det skulle bli lik behandling på alle greener.

Jeg var veldig fornøyd med resultatet etterpå, til tross for at vi hadde en del overflødig sand liggende igjen på noen av greenene.
 


Det er alltid bra å ha for mye enn for lite. Å dette er en av de viktigste jobbene vi gjør på året. Greenene ble litt langsommere under juli da vi ikke kunne klippe helt ned grunnet sanden. Men de rullet veldig jevnt og er nå oppe på samme flotte stand som i juni.  Røtter på greenene har blitt mye lenger etter denne gjennomgangen av greenene som dere kan se på bildene, og dette har definitivt hjulpet oss godt i de varmeperiodene vi har hatt. 
Sist men ikke minst:Hull 18 har blitt ryddet for siv og vekstmasse i vannhinderet av «vassklippern». Green er nå mye mer synlig når man skal slå ut. Og man trenger ikke lenger pitche over sivet fra dropperuten. Estetisk et mye penere hull, men psykologisk kanskje litt vanskeligere ??
 Nå skal vi fortsette holde toppkvalitet på banen ut sesongen. 
Planlegging fremover er en ny runde med greener i slutten av september.
1 oktober planlegger vi å stenge green 16 da den skal bygges om til neste sesong.

Med vennlig hilsen
James Bentley 
Head Greenkeeper
Asker Golfklubb

 

Til bloggens forside

Bli den første til å kommentere dette innlegget.

Din kommentar:

  • (Frivillig, vises ikke)
  • Hvis du ønsker å legge igjen en kommentar, gjør gjerne dette med en god tone. Alle kommentarer med innhold som kan virke støtende eller upassende vil bli slettet.