Blogg

Fairway

Mandag var det rekordturnering for NSG. 152 startende gjorde at vi utsatte arbeidet med fairway til tirsdag.
Vi fikk sette opp maskiner og gjøre istand områder for sand hele mandagen da vi ikke kunne jobbe på banen. Vi har innleid arbeidskraft som tar seg av dette da vi får tid til å fokusere på å preppe greener og annet til turneringshelgene. Lett toppdressing, valsing og klipping gjør greenene i bedre stand fremover!

Tirsdag, onsdag og torsdag har vi nå fått tatt samtlige fairway's. Resultatene ser veldig gode ut og det ser ikke ut som veldig mye sand når vi fikk børstet det ned.  Vi har tatt i ganske hardt med store maskiner så det blir en del skader som vi må reparere senere. Det er også en del traktorspor innen vi har fått klippet over. På hull 6 og 16 som var problematiske før vi startet har vi ikke klart å få vekk alt det gamle døde gresset. Fairway er så humpete at maskinene ikke tar dette veldig godt. Vi må derfor ut å ta deler av disse hullene igjen neste uke.

På Østlandstour og neste uke kommer vi til å spille med ballplassering som tidligere. Det kommer heller ikke til å være tillatt å kjøre bil på fairway før neste helg. Har du tralle, prøv å hold deg i roughen. Banen er nysådd og trenger hvile.

Inngrepene har bestått av:
1. Piphullslufting - svære hull over hele fairway for å få ned oksygen samt lage plass for sand.


2. Skjæring. Dette lager små tynne slisser der vi kan både få ned frø og sand. Dette er også det som lett river opp dødt vekstmateriale. Det er store masser med gress som blir tatt vekk og transportert til en høy på hull 6.


3. Såing og rulling
Skaaret som utført arbeidet hadde med seg sin Aerovater som stikker hull, og ruller fairway jevne, samtidig som den sikker ned frø over arealene under og over bakken. Dette blir ekstra effektivt da vi allerede har hull og slisser.  Totalt har vi brukt i underkant av 900kg frø. En blandning av 3 ulike gressorter. En som vokser veldig fort (5-7 dager) og 2 andre som vokser litt langsommere, men generelt blir bedre over tid (12-16 dager).4. Sanddress. Det er viktig å beskytte frøene samt fylle i alle hull, slisser og skader. Derfor har vi gått ut med 350 tonn sand. Det høres ut som veldig mye, men det går fort ned i gresset når vi får børstet.5. Børste. David har kjørt børsten over de fleste fairway torsdag. Dette gjør at det blir veldig jevnt og at det ikke blir så mye ligg-sand opppå gresset. Det skal gå fint å spille direkte på dette.

6. Klipping. Vi klipper alle fairway fredag når vi har fått bøstet ned sanden. Dette gjør at det blir bedre kvalitet med en gang. 

Samtdlig som vi har arbeidet med fairway har vi fått gjort mye annet på banen også. Banen fremstår mye bedre en tidligere i vår. Vi fikk veldig gode tilbakemeldinger fra NSG turneringen 31/7. Vi følger også nøye med på feedback vi får fra gjesteundersøkelsen.  Vi har økt betraktelig igjen fra juni til juli. Greenene henger litt etter, men har fått veldig bra score. Når man ser til de siste 2 ukene er vi over snittet i Norge på banekvalitet.Det vi scorer aller høyest på er bunkere. Vi har arbeidet med restaurering av bunkrene i noen år og fått skiftet sand. I midten av juli la vi også en del ekstraarbeid med å skjære bunkerkanter. Dette legger folk merke til og det er alltid kult å se at arbeidet vi legger ned bærer frukt. Siste 2 ukene bikket scoren 91 på bunkere. 
Greenene har selvfølgelig tatt seg betraktelig. Siste uken var vi nådd resterende Norge, med noe lavere score tidligere i juli. Opp 14-18% siden juni!! 


(Flott bunker)


(Flott green)

Imens vi jobber på banen gjør dugnadsgjengen med Anders, Kjell og Arne arbeid på klubbhuset. Vi har nå revet veggen fra gamle damegarderoben så treningssenteret begynner å ta form.
Vi prøver også å ferdigstille de nye garderobene til NM 19-20. august. 

Til bloggens forside

1 kommentar
Ingvar nygaard
mandag 7. august 2017 kl. 20.47
Daglig leder er veldig flink til å informere hva som har skjedd og hva som skal gjøres fremover i klubben . Veldig bra jobb på bane og klubbhus. Tror banen blir enda bedre etter hvert. Synd at regnværet gjorde stor skade på tralleveger og bunkere. Mye ekstra arbeide.

Din kommentar:

  • (Frivillig, vises ikke)
  • Hvis du ønsker å legge igjen en kommentar, gjør gjerne dette med en god tone. Alle kommentarer med innhold som kan virke støtende eller upassende vil bli slettet.