Blogg

August and September!

August var en fantastisk måned for golfbanen. Vi fikk endelig det regnet vi har trengt og temperaturene var for første gang i år på et behagelig nivå uten for mye stress for gresset.
Takk vare regnet kunne vi gå ut å gjødsle fairways med langsomt virkende gjødsel. Dette holder i flere uker og gir en moderat vekst videre ut på høsten til vi stenger banen.


 
Greenene fortsatte å bli bedre og bedre etter de store inngrepene vi gjorde i juli. Jeg syns vi kunne få greenene til en veldig høy standard i august og jeg var fornøyd med det arbeidet vi la ned innfor klubbmesterskapet. Vi hadde en plan hele august for å få best mulige og raske greener til KM.
 
Gutta og jeg var veldig fornøyde med kommentarene vi fikk og all god feedback, etter KM. Slike små ting går langt med oss greenkeepers ?? Tusen takk!
 
September startet veldig vått. Banen fikk over 100mm regn over den første helgen, men det drenerer bra og det har ikke påvirket spillet merkverdig. Vi fikk stenge en formiddag, og hadde bilforbud i 2 dager.
 


Mandag 17. starter vi med arbeid på greener igjen. Vi har luftet med en spesiell maskin som skyter ned luft i greensprofilen og bryter opp marken under green. Det er en litt annerledes teknikk som ikke gjør så stor skade på selve overflaten av greenen.

Vi har leid inn en maskin som heter Air2G2 som med hjelp av lufttrykk bryter opp kompakte områder i jorden under gresset. Dette skaper utrymme for røtter til å grave seg dypere og spre seg bedre. Prosessen hjelper også med å frigjøre gaser i sand og-jordprofilen samt at øke oksygenet i marken. Co2 ledes også vekk.

Maskinen lager mye mindre antall hull i bakken og det blir nesten ikke merkbare sår på toppen av greenen.Resten av banen både ser og spilles veldig bra nå. Spesielt med tanke på at vi er i september. Jeg hadde gjerne sett att så mange som mulig hadde fått komme ut å se det bra skikket vi har fått til innen høsten på riktig setter seg.

Best Regards
James Bentley
Head greenkeeper

 

Til bloggens forside

Hvis du ønsker å legge igjen en kommentar, gjør gjerne dette med en god tone. Alle kommentarer med innhold som kan virke støtende eller upassende vil bli slettet.