Blogg

27.5.2023


Green 1 - som vi er vant til å se den. Veldig god gresskvalitet

Som alle nå ble vinteren mye lenger enn hva vi har vant oss til de siste årene.
Med 1,5 meter snø på banen var det også vanskelig å gjøre noen støttende tiltak før sesong.

Når vi hadde fått vekk snøen, måket greenene og tatt av plasten i slutten av april, kunne vi konstatere at vi ikke hadde vært like heldige som tidligere år. De fleste greener hadde klart det bra, og med samme effekt som vi er vant til. Raske og gode greener til starten av sesongen. Men vi hadde også 4 greener med store vinterskader. Primært grunnet oksygenmangel under snø og plastduk. 2 andre greener hadde delvis skader.

 
Hull 12 så ikke bra ut  i slutten av aprilog hadde tydelige skader av oksygenmangel. Dette når duken vært på for lenge grunnet for mye snø.  

Generelt lå snøen så lenge at gress som skulle etablere seg på fairway og fringe også tatt tid på seg. Heldigvis ser dette ut å etablere seg selv. Vi er bare litt forsinket. 

Når det gjelder greener så tok vi beslutning til 20. mai å åpne med 11 hull som vi kunne spille i en strak rekkefølge. Da tok vi ut de 4 dårlige greenene på hull 4, 10, 12 og 13. Disse mente vi skulle trenge ihvertfall noen uker ekstra på seg for å komme tilbake til god standard.

 
Hull 13, onsdag 24/5. Mye spiring og den begynner å få vokst over hele. Men fortsatt ikke godt nok dekke for å putte på. 

Hittill har sommeren vært kald og tørr. 
For å etablere greener på nytt trenger vi varme. Det er helt essentielt for at gresset skal spire og vokse. 
Vi har hatt noen hetebølger tidlig, men rart nok faller temperaturen langt ned under 5-6 grader på natten. Dette gjør at gresset vi prøver å få på plass gjerne kryper tilbake, og det er enoirmt vanskelig å få etablert det på nytt. De greener som er bra har ikke samme problem og disse tåler også de varierte temperaturene.

 
Hull 4 - onsdag 24/5. Veldig tydelig at det vokser bra der vi har sådd. 

13 samt deler av 18 og 3 ble sådd siste uken i april. Green 10 , 4 og 12 ble sådd 2 mai. 
Vi er fornøyde med resultatet av det vi har sådd inn, men det vokser kun i de stripene som vi har lagt ned med markrapp. Vi mangler spredning og disse 3 greener har derfor ikke nok dekke for å åpnes som puttinggreen.


Nærbilde på hull 4. Markrappen har etablert seg godt i de striper vi har sådd. Vi har også hullet og klippet for å påvirke gresset til å spre seg utover. 

Greener er veritaksjæret fra 2 sider. De er sådd med vredo maskin, og med markrapp frø. Etter dette har vi sanddresset slik at frøene er dekket og har kontakt med sand som de skal vokse i. Vi gjødsler godt på de vanskelige områdene med høy konsentrasjon av nitrogen, for å gynne tunrappen som normalt allerede skal finnes i greennee. 
Vi ser en del utvikling, men vi er fortsatt ikke fornøyde med resultatet. Til uken skal det bli enda varmere og vi håper at dette skyter fart på utviklingen.  Mandag 22. mai arbeidet vi igjen for å spre gresset. Vi har hullet for å få ned luft i profilen. Sådd enda en gang med markrapp. Denne gangen ikke i rette linjer, men med droppsådd som skal dekke hele områdene. 
Sen fortetter prosessen. Hvis det ikke etablerer seg, er det gjødsel, vann. enda mere frø, og lufting som gjelde.r 

 
Vi kan heller ikke holde banen stengt for lenge, og det er viktig at vi kan åpne 18hull slik at vi kan fortsette med turneringer og aktiviteter. Vi tar derfor en vurdering hvis vi skal åpne alle 18 hull, men fortsatt spille med 2-3 provisoriske greener. 


 

Til bloggens forside

  
Dette nettstedet bruker cookies (informasjonskapsler) for å tilpasse nettsidene bedre til deg som bruker. Klikk OK for å godta dette Les mer om cookies og personvern her