Blogg

Venter på våren

Det har gått nesten en måned siden forrige oppdatering her på bloggen. Håper alle gleder seg til en ny golfsesong.  Som tittelen i dette innlegget sier, så venter vi fortsatt på våren. Det har vært en tøff vinter med mye snø og kalde temperaturer.  Mye av den siste tiden her på Asker golfklubb har gått med på å fjerne snø fra greener og teeområder. Det mangler kun å måke 3 teeområder.  Bortsett fra green nummer 2 er alle greenene isfrie og har blitt dekket med duker. På bildene kan dere se at vi har brukt aktivt kull og kalk for å gjøre smelteprosessen raskere. På grunn av de lave temperaturene om natten har isen brukt lenger tid å smelte. Dette har tatt nesten 2 uker.  Jeg har valgt å ikke hakke opp isen over greenene, fordi dette kan gjøre skade på gressbladene.

 


 


Etter å ha inspisert greenene viser det seg at vi fortsatt har en del grønt på greenene, men etter at gressplantene kom ut av "dvale", vil de miste en del av grønnfargen fordi de mister klorofyllet. Det er derfor fortsatt ikke så enkelt å konkludere om alt gresset har overlevd vinteren.
 
 


Planen framover er å ha greenene dekket med duker inntil vi har jevne plusstemperaturer hele døgnet. Dukene vil øke varmen i jorda og forhåpentligvis få gresset til å komme ut av dvale. Når dette har skjedd vil vi kunne evaluere kvaliteten og planlegge videre arbeid før sesongåpning. På dette tidspunkt er det umulig å gi en ekstakt dato på når banen kan åpne. Det er fortsatt mye snø (ca. 50-70 cm) på resten av banen, så håper på høye temperaturer og mye vind framover.

Hilsen James
 

Til bloggens forside

Hvis du ønsker å legge igjen en kommentar, gjør gjerne dette med en god tone. Alle kommentarer med innhold som kan virke støtende eller upassende vil bli slettet.