+47 66 90 03 40

Banen

Siste innspurt på slutten av sesongen

Etter en liten uplanlagt pause kommer det endelig en oppdatering av hva som skjer på banen for tiden! Etter en lang sommer begynner sesongen å nærme seg slutten, men det står enda igjen en god del på planen før vi setter sluttstrek for i år.


GREENER
Vi har i det siste slitt med dårlige forhold på greenene, med dårlig vekst, sopp og tørke. Stresset tunrapp på greenene dør lett og skaper ujevn vekst og brune flekker. I tillegg har vanningsanlegget sviktet flere ganger pga lekkasjer ulike steder, og som et resultat av dette har greenene fått for lite vann. Det er satt igang tiltak for å bedre forholdene både på kort og lang sikt. I første omgang har vi vertikalskåret for å få bort død vekstmasse, og dresset med sand. Etter NSG-finalen til helgen vil greenene resåes, slik at vi legger et godt grunnlag for sesongen neste år. Målet er å bli kvitt tunrappen, som er som et ugress å regne, på greenene innen sesongen 2017.

 Hullboret vårt har vært ødelagt en liten tid, og reserveboret har ikke gått like dypt når vi setter hull. Det er nå reparert, og hullkoppene kommer da enda litt bedre ned i bakken igjen for dere som har merket dere forskjellen.


Vertikalskjæring hull 1TEE
Gresset som er lagt på tee'ene har tatt seg fint, og utslaget på hull 1 er allerede åpent for spill. Arbeidet fortsetter videre fremover utover i sesongen, der resten av tee 2 og 12 skal rettes tilsvarende det arbeidet som allerede er blitt gjort. I tillegg begynner vi arbeidet med utslaget på hull 8 når sesongen er over. Ferdiggress vil legges til våren før det igjen begynner å bli klart for ny sesong.
Vi fikk en skikkelig vannlekkasje ved tee 16, der det begynte som et bløtt hull rundt den bakerste sprederen. Vi fant fort ut at problemet satt mye dypere enn først antatt, og måtte med gravemaskinen grave nærmere tre meter (!) dypt for å komme til koblingen der lekkasjen satt. Koblingen ble byttet, og hullet fylt igjen.

 NSG FINALE
Det nærmer seg finalen av NSG-turneringen, og det gjøres en god del ekstra jobb i forkant av turneringen! Kollen mellom hull 3 og 5 er ryddet, i likhet med hele venstresiden av hull 4, så nå bør det bli enkelt å finne ball. Det er fjernet døde trær som har veltet, slik som langs fairway på hull 1 og den store eika i bakkant av utslaget på hull 2. Ellers fortsetter vi klipprutiner og arbeid som normalt. Roughen vil også klippes dobbelt innfor turneringen, så vi får en flott bane å vise fram smiley

 

 

Andre innlegg

Til bloggens forside

Nordialog
Aker Solutions
Asker Bilutleie
Hotel-Link
Kongsberg Defence
Vedal
Colgate
First Hotels
PwC
Nets
Spinnoff
Scandic Asker
Birdie1
DNVGL
Isipisi
Western Geco
Thon Hotel Vettre
MGI Revisjon
Kassaservice Øst