+47 66 90 03 40

Banen

Regn - tørke og klippningUnder hele helgen har vi hatt veldig mye nedbør. Det har vært vansklig å komme til med klipperne på alle sted men vi har klart oss bra. Vi trengte regn når banen var så tørr.

Tirsdag kveld og onsdag var det både varmt men også mye vind hvilket gjorde at banen tørket opp på en gang. Veldig bra for de som måtte ha bil på onsdag.

Dessverre kom væromslaget nesten som en sjokk for greenene som helt pløtslig hadde hatt mye vann i 3 dager og sen fikk bare varme og vind. Fra kl 12.00 på ettermiddagen torsdag frem til kl 18.00 i verste herregolfen begynte de å tørke og flere av greenene oppviste tegn på tørkeflekker. Uten mulighet til å vanne mitt i turneringen så vi klare tendenser, spesielt på green 18 der det begynnte å svi.

Under natten og på fredag morgen har vi vannet konstant men også sprøytet med revolution som er et avspenningsmiddel så vann blir lettere for planta å ta opp. Helt enkelt lettere for vannet å trenge ned i green til røtterne. Når det blir tørkeflekker og hardt i bakken renner gjerne vannet rett av og man får ikke ønsket effekt.

Fredag sparte vi på klippingen så greenene skulle ha sjansen å återhente seg fra onsdagen. De ser ut å ha klart det veldig bra og er betydlig mer grønne men litt humpete.

Vi klipper både lørdag og søndag for optimal spilleyte over helgen.

Mandag 30 mai begynner vi å jobbe med greens igjen. Vi veritkalskjerer og dresser. Dette burde være siste grepet på forsesongen og vi tror greenene kommer bli veldigt bra fine å jevne ti midten av neste uke.

Resten av spillefeltet har også begynnt å komme seg bra. Fortsatt en del vekst som ska til på fairway. Vi fortsetter å spille med ballplassering, men det skal ikke være noen problemer å kjøre bil når det ikke regner.

Vær oppmerklsom på skiltingen når dere kjør bil så dere kan spare på banen!
 

Andre innlegg

Til bloggens forside

Hvis du ønsker å legge igjen en kommentar, gjør gjerne dette med en god tone. Alle kommentarer med innhold som kan virke støtende eller upassende vil bli slettet.

Nordialog
Aker Solutions
Asker Bilutleie
Hotel-Link
Kongsberg Defence
Vedal
Colgate
First Hotels
PwC
Nets
Spinnoff
Scandic Asker
Birdie1
DNVGL
Isipisi
Western Geco
Thon Hotel Vettre
MGI Revisjon
Kassaservice Øst