+47 66 90 03 40

Banen

Nå er det ikke lenge til !!

Klubbhuset

Restauranten er ferdig! En opplevelse å komme in der for første gang. Ute ble det i dag 6/4 satt sementplater som lager tak for simulatorsenter og terrassegulv ut fra restauranten. Man får for første gang se hvor stort det egentlig har blitt. Det ligger veldig mange bilder ute på facebook, men vi samler alle til et felles album når den nye hjemmesiden er tatt i bruk.


(Anders Tanberg inspiserer så sementplatene blir lagt på riktig sted 6. april)
 
Hva skjer på banen da?
 
Det er varmt ute! Tirsdag var siste frostnatten og eneste natten vi ser på værmeldingen som strakk seg under 0 grader.  På dagene kan vi måle 5-7 grader i greenene, til tross for at vi vet at det fortsatt er frosset lenger ned. Dette skaper litt rare bekymrer. Gresset vil vokse, men vi får ikke ut vann. Litt regn på formiddagen torsdag var veldig bra. Vi har børstet greenene men holder dukene foreløpig på så greenene ikke tørker ut. Vi har også reparert de skadene som var fra i fjor høst. Nå er det bare å vente til det blir helt grønt så vi kan åpne. Vi ser hvis vi kan åpne rangen til etter helgen og banen rett etter påske, eller før 1 mai.


(Treningsputtinggreen under solværet mandag 3 april. Dags å begynne klippe snart)

Vi ser at det kan bli en del luksusproblem når våren har vært så mild. Nå er det påske og sen er det ikke lenge igjen til åpning. Vi er fortsatt ikke ferdige med alle tiltak som vi gjør på klubbhus og bane og må forte oss litt hvis det skal være tipp topp til åpning.

Før vinteren kom skalerte vi 4 teesteder som vi nå retter opp enda mer. Vi skal få på ferdiggress som blir liggende over påske, men må helt sikkert jobbe med dette ut i mai. Vi starter med hull 8 der vi har tatt hele tee. På de andre (hull 12) har vi spart halve tee som ble lagt i fjor. Dette gjør at vi kan arbeide med dette samtidig som det er spillere på banen. Hull 8 er nå helt rettet opp og bygget opp med stein på siden.

(Tee på hull 8, 6 april. Rett før vi legger ferdiggress)


(Her fra en annen vinkel. Bosse Espen og Eddie diskuterer hvor vannet renner av tee ved regnvær. Viktig!!)

Gravmaskinene

Det er veldig bra å kunne bruke gravmaskiner. Både Eddie og Asle ser ut å kose seg med leketøyene sine. Uten disse hadde vi ikke fått gjort det arbeidet som vi legger ned nå. Dette gjelder både teesteder og de forandringer vi lager på hull 4. Asle står med egen maskin og han er en erfaren gravmaskinfører. Eddie bruker gravmaskin til Ulf Iversen som vi har fått mulighet å låne. Stort takk til både Asle og Ulf.Asle hull fadder på hull 4

Hittil er det ikke mange som meldt seg som fadder. Som fadder får man i oppgave å ta vare på hullene. Få vekk løv rundt tee, kanskje reparere nedslagsmerken på green sin eller se til at det ser rent og pent ut. Asle tar dette litt lenger.

Senior komitéen bidro med 20.000kr fra 2016 der formålet var rydding av hull 4 og 5. Asle har nå kjørt opp stubber og stein for å jevne ut dette området. Dessverre er det fortsatt frost lenger ned i bakken så det blir vanskelig å fylle opp høyresiden av hull 4 så denne kommer opp i høyde med fairway. Dette blir satt som en prioritet på banekomitéens langtidsplan. Litt enklere var det å lage ny vei ned fra dametee. Dette for å forhindre fremtidige beinbrudd og knekte ankler, samt for å spare litt tid. Hull 4 er nå det hullet som bidrar mest til kø på banen. Alle tiltak her er å regne som BRA!
Banekomite

Har du hørt? Vi har ny banekomite

Per Eriksson som vært leder av banekomiteen gikk av i januar. Det har nå vært mye planlegging og lange møter ut på natten for å sette sammen den beste komiten vi kunne tenke oss. Når vi nå har fått dette på plass ser vi at det er 3 damer som bidrar til komitéen flankert av Lars-Erik Aursand fra styret.

Banekomiteen blir nå bestående av leder Anne Bolstad, Jorunn Nymo, Nina Offenberg og Lars-Erik. Med i komiteen kommer også headgreenkeeper Eddie Folkesson bidra sammen med daglig leder Matthias Gullberg. Det første vi fikk på plass var planverktøy for greenkeeper som nå har en standardisert plan for arbeid og vedlikehold på banen. Vi fikk også spikret de større prosjektene som vi skal gjøre på banen i år.

En ganske stor nyhet er selvfølgelig de prioriteringer vi gjort fra styre innen. Vi har allokert 620.000kr!!! mer til utbedring, forandring og vedlikehold på banen i 2017 enn vi hadde i 2016. En del smarte grep på hvor vi bruker ressurser gjør dette mulig. I tillegg har baneselskapet gitt banen 50.000kr i gave for å bruke på banen under jubileumsåret!

Utover litt mer energi på normal vedlikehold skal vi:
  • Rette opp teesteder påbegynt i 2016 og legge ferdiggress        
  • Skifte sant i resterende 5 bunkers                                                        
  • Lufte og vedlikeholde fairways (dresse hardt)                                                                
  • Bunker venstre green hull 11 skal lages til gressbunker                              
  • Ny pumpe til vannanlegget                                                                     
  • Rense stubber og stein på hull 4 og 5                                                  
  • Fylle opp juvet på høyre side hull 4
  • Rense dam og justere vannhøyde hull 1,3,6,11 (spesielt hull 1)
  • Forbedre nye teesteder – tee 33 (VTG og juniorfokus)
  • Rette opp 4 nye teesteder på tee 39 og 43 (damefokus)
Dette blir selvfølgelig en utfordring. Spesielt da vi ikke kan starte på arbeid som står uferdig i juni da vi feirer jubileum med NM,og mid august-mid september da vi har en mengde sponsorturneringer og forbundsturneringer. Men vi har en plan!
 

(Asle viser hvordan man river opp stubber)

Takk for meg!

Neste blogginnlegg så skal banen være åpen!

Med vennlig hilsen
Klubbsjef Matthias Gullberg sammen med greenkeepers!
Takk til Ingvar Nygaard som bidratt med flere bilder

Andre innlegg

Til bloggens forside

Hvis du ønsker å legge igjen en kommentar, gjør gjerne dette med en god tone. Alle kommentarer med innhold som kan virke støtende eller upassende vil bli slettet.

Nordialog
Aker Solutions
Asker Bilutleie
Hotel-Link
Kongsberg Defence
Vedal
Colgate
First Hotels
PwC
Nets
Spinnoff
Scandic Asker
Birdie1
DNVGL
Isipisi
Western Geco
Thon Hotel Vettre
MGI Revisjon
Kassaservice Øst